Alakouluun suunnatut
ESERO-aktiviteetit

ESAkids-AlienName-V2.jpg

Paxi: nokkelat videot ja Paxi tehtäväkirja

Paxi-animaatiohahmo kertoo videoillaan avaruuden ihmeistä ja ilmiöistä.

Kenelle: 6-12 vuotiaille

 

Avaruuden uutiset

Avaruuden uutiset -videoita julkaistaan 4-6 kertaa vuodessa ja niissä kerrotaan ajankohtaisista avaruuden uutisista. Jokaisen videon yhteydessä on myös tehtävä ja pohdintakysymyksiä.

 

Rakettiteemaiset oppimateriaalit

Näistä materiaaleista löytyy erilaisia rakettiteemaisia ohjeita. Materiaalien joukosta löytyy sisältöjä aina alakoulusta 2.asteelle saakka.

Kenelle: alakoululaisille, yläkoululaisille ja 2.asteelle

 

Planisfääri - tähtikartta

Planisfääri on kahden kiekon muodostama tähtikartta, josta kiekkoja kääntämällä näkee tähtitaivaan asennon sekä vuoden että vuorokauden eri aikoina. Planisfäärin avulla on helppo oppia tunnistamaan tähdet ja tähdistöt.

Mission_X_Training_like_an_astronaut_key_visual.png
 

Mission X

Mission X: Treenaa kuten astronautti on liikuntaan ja ravitsemukseen keskittyvä kansainvälinen opiskelukilpailu, joka innostaa oppilaita harjoittelemaan astronauttien tavalla. Kiinnostaisiko tietää, kuinka juustohampurilaisen rasvapitoisuuden saa selville? Tai kuinka kehomme toimii maapallolla ja kuinka astronautit elävät ja työskentelevät avaruusmatkojen aikana?

Kenelle: Luokat 1-6

 
Climatedetectiveslarge-400x323.jpg

Ilmastoetsivät

Ilmastoetsivät-kouluprojekti käynnistyy syyskuussa 2024 ja kestää koko lukuvuoden. Ilmastoetsivissä voitte laatia oman raportoitavan tutkimuksen paikallisesta ympäristö- tai ilmasto-ongelmasta tai voitte tutkia lähiympäristöä oppimateriaaleissa ehdotetuin tutkimuskokein oppilaiden ikätasosta riippuen.

Ilmastoetsivät-sivulta löydät erilaisia oppimateriaaleja, joiden avulla voitte tutkia lähiympäristön olosuhteita ja ilmastoa kokeellisesti niin sisällä kuin ulkona. Miten esimerkiksi hiilidioksidin määrä vaikuttaa lämpötilaan? Paljonko pakkaslumessa on vettä? Tutki ja ota selvää!

Kenelle: 5-19-vuotiaille

 
Moon_camp_key_visual.png

Moon Camp -haaste

Vastaa haasteesen ja kokeile mitä tarvitset elääksesi avaruudessa, ja 3D-suunnittele oma kuuasemasi tulevaisuuden astronautteja varten. Valitse joukkueellesi parhaiten sopiva taso, Discovery aloittelijoille, Explorers keskitasoisille tai Pioneerit edistyneille joukkueille.

Kenelle: 6-19 vuotiaille

 
solar-eclipse-1482921_1280.jpg

Auringonpimennys ja neulanreikäkamera

Materiaalissa tutustutaan auringonpimennykseen ja siihen, miten sitä voi havainnoida turvallisesti. Lisäksi opitaan valon käyttäytymisestä ja askarrellaan yksinkertainen neulanreikäkamera.

Kenelle: 8-19 vuotiaille

 
AstroPi_key_visual_pillars.png

Astro Pi

Opi koodaamaan samalla, kun tutkit avaruutta! Voit suorittaa tieteellisiä tutkimuksia avaruudessa kirjoittamalla tietokoneohjelmia, jotka toimivat Rasberry Pi -tietooneilla kansainvälisellä avaruusasemalla! Aloittelijoille ja kokeneemmille koodaajille on tarjolla kaksi tehtävää: Mission Zero ja Mission Space Lab.

Kenelle: Mission Zero kaikille alle 14-vuotiaille ja Mission Space Lab kaikille alle 19-vuotiaille.

 

Tutkimusmatka avaruuteen

Materiaali sisältää kortteja ja opetustuokioita, joista opettaja voi valita ryhmälleen sopivat tutkimusaiheet. Aiheet tulevat lasten ympäristöstä ja kiinnostuksen kohteista kuten sää (pilvet, sade, tuulet), energia (mikä kumma energia, kasvihuoneilmiö) ja avaruus (Aurinkokunta, tutkimusmatka Marsiin).

Materiaalin ESERO Finlandille on tuottanut Tiedeopetusyhdistys.

Kenelle: varhaiskasvatusikäisille ja alkuopetukseen

 

ESERO Finland yhteistyöverkoston materiaalit

ESERO Finland verkostoon kuuluu useita toimijoita, joilta löytyy erinomaisia avaruusteemaisia oppimateriaaleja kouluille ja vapaa-ajan harrastuksiin.

Lisää materiaaleja tulossa